Előadások és kivonatok feltöltése

A Konferencia programja – a beérkező előadások számának és a jelentkezők által előnyben részesített témáknak a függvényében – plenáris, illetve tematikus szekciókból tevődik össze. A megnyitó szekcióban meghívott előadók átfogó képet adnak az anyagvizsgálat és a műszaki diagnosztika jelenéről, fejlődéséről, a felhasználói igényekről, a katasztrófák megelőzésének módjáról, illetve a vizsgálatokkal szemben támasztott elvárásokról.

A további szekciókban orális és rövid bemutatóval kísért poszter előadások hangzanak el, illetve tekinthetők meg. Az előadásra jelentkezőktől egy legfeljebb 300 szóból álló összefoglalót kérünk, melyet a regisztrációs adatlapjukon keresztül tölthetnek fel. Kérjük, hogy egyúttal nyilatkozzanak a benyújtott előadás általuk preferált formájáról is (szóbeli vagy poszter). A Konferencia Tematikai Bizottsága értékeli a benyújtott összefoglalókat és dönt azok elfogadásáról, illetve formájáról. Az elhangzott előadásokat online Proceedings kötetben fogjuk megjelentetni, továbbá válogatást közlünk belőlük a MAROVISZ folyóiratában az Anyagvizsgálók Lapjában.

Az előadásokból készített teljes kézirat paraméterei:

A beküldési/leadási határidő legkésőbb 2023. március 10.

Az anyagot előzetesen e-mailben, vagy legkésőbb a konferencia helyszínén, a regisztrációs asztalnál tudja leadni, docx formátumban.
A kéziratot, mely az előadások írásos változata, a következők szerint tagolva kérjük elkészíteni:

  • Az előadás címe
  • a szerző(k) teljes neve (a szerzők-társszerzők teljes nevét írják ki, a keresztnév senkinél ne legyen rövidítve)
  • a szerző(k) munkahelye
  • több szerző / több munkahely esetén felső indexbe helyezett számmal jelezzék a hovatartozást
  • a kézirat terjedelme: nincs korlátozva
  • MS Word, Times New Roman betűtípus, 12 pontos betűméret, szimpla sorköz
  • a szövegfile ne tartalmazzon fej- vagy láblécet
  • a rövidítéseket kerüljék, de ha szükséges akkor az első említésnél oldják fel.

Poszter előadások

A posztereket a rendezvény kezdetekor, 2023. március 21-én 12 órától lehet felhelyezni, és a rendezvény zárásakor, március 23-én ebéd előtt kérjük leszedni.

Poszterek mérete: 84 x 119 cm álló (standard álló A0)

Poszterek felhelyezéséhez szükséges eszközöket a szervezők biztosítják.